Jag förstår

Julbrev

Idag har varit en fantastisk 1:a advent, lite kall krispig luft och solen som värmt oss några timmar!  Det är bra att stanna upp en stund att njuta och känna tacksamhet för allt vi har.

03 december 2020

Årets bröstsjuksköterskor 2020!

Stort GRATTIS till Carina Andersson, Falu Lasarett och Hanna Rafstedt. Bröstcentrum, Södersjukhuset som tilldelas priset som årets bröstsjuksköterskor 2020!

19 november 2020

VI HAR FÅTT EN GULDSTJÄRNA!

Redaktören för Pralin, som är en bilaga till flera tidningar i Dalarna har i lördagens nummer 24/10 delat ut två stjärnor:

31 oktober 2020

PERSONLIGA PORTRÄTT - Lena Grönberg

BCF Dalarna kommer att presentera några porträtt på personer som inspirerar och motiverar andra utöver det vanliga

31 oktober 2020

Mammografi räddar liv även bland äldre

Allmän mammografi, det vill säga undersökning av brösten, är effektiv också för kvinnor som har passerat 70 år. För kvinnor som bjöds in till regelbunden mammografi också efter 70 var dödligheten markant lägre. Det visas i en ny stor svensk studie.

20 oktober 2020

PERSONLIGA PORTRÄTT - INGER JONASSON

14 oktober 2020

Knits for Tits 2020

Se hit alla sticksugna - här kommer ett fint tips inför Rosa oktober.

07 oktober 2020

ROSA OKTOBER BAKELSER

Almas café i Borlänge och Konditori Focus i Falun

07 oktober 2020

Två olika band

I Sverige säljs två olika rosa band. Om du vill att ditt bidrag ska gå odelat till bröstcancer, är det Bröstcancerförbundets rosa band du ska köpa. Vårt band är den internationella symbolen för bröstcancer och alla intäkter går till vårt arbete med att bekämpa bröstcancer.

01 oktober 2020

Färga sociala medier rosa med oss

Den 24 september färgar vi sociala medier rosa i en digital manifestation för bröstcancerforskningen. Byt till en rosa profilbild inför Rosa Oktober du också! På så sätt visar du ditt stöd för alla bröstcancerdrabbade, samtidigt som du hjälper Bröstcancerförbundet att synliggöra vårt livsviktiga arbete med att bekämpa bröstcancer. Ett lätt sätt att göra skillnad!

30 september 2020

Tillsammans höjer vi rösten för brösten – se filmen!

27 september 2020

MISSA INTE MAMMOGRAFI TIDEN

Här kommer artikeln i DD från den 14 september där vi från BCF Dalarna uppmanar kvinnor att fortsätta gå på mammografi.

19 september 2020

Intervju med Professor Laszlo Tabár

Samtal med Tabár om hans arbete under 50 år med mammografi

06 september 2020

FÖRHANDSINFORMATION - Save the date!

Nästa år fyller Bröstcancerföreningen Dalarna 40 år.

03 september 2020

Vandringen kring Masesgården i Grytnäs

Här kommer några bilder från vandringen den 22/8 kring Masesgården i Grytnäs, Leksand.

03 september 2020

Sommarbrev

Sommar, sommar och sol…. Glad sommar alla fina och uthålliga medlemmar och följare!

03 juni 2020

Styrelsemöte - online

Vårt första styrelsemöte efter årsmötet hölls den 20 april. För första gången ägde mötet rum digitalt, vilket var spännande. Tack till alla styrelseledamöter för att ni deltog i online-mötet.

27 april 2020

Nytt material om trippelnegativ bröstcancer

Vi har fyllt på med fördjupad information om trippelnegativ bröstcancer här på webben. "Varje patient är unik och på det sättet är det unikt som varje patient kommer att svara på en specifik behandling", säger onkolog och docent Antonis Valachi, i en av våra två nya filmer. I den andra filmen träffar du Charlotta Lindgren, som framgångsrikt behandlats för trippelnegativ bröstcancer. Dessutom har vi tagit fram en broschyr, som du både kan beställa i vår webbshop och ladda ner direkt från webbplatsen.

Bröstcancerförbundets riktlinjer för coronaviruset

Vänligen klicka här för att läsa våra riktlinjer. Här hittar du även direktlänkar till relevant information från Folkhälsomyndigheten och Regionala cancercentrum i samverkan.

16 april 2020

Bröstcancer och coronavirus – vilka är riskerna?

Är vi en riskgrupp? Blir jag extra infektionskänslig av min hormonbehandling? Av min antikroppsbehandling? Kommer jag att få någon vård alls nu när allt handlar om covid-19?