Jag förstår

Två olika band

I Sverige säljs två olika rosa band. Om du vill att ditt bidrag ska gå odelat till bröstcancer, är det Bröstcancerförbundets rosa band du ska köpa. Vårt band är den internationella symbolen för bröstcancer och alla intäkter går till vårt arbete med att bekämpa bröstcancer.

01 oktober 2020

Färga sociala medier rosa med oss

Den 24 september färgar vi sociala medier rosa i en digital manifestation för bröstcancerforskningen. Byt till en rosa profilbild inför Rosa Oktober du också! På så sätt visar du ditt stöd för alla bröstcancerdrabbade, samtidigt som du hjälper Bröstcancerförbundet att synliggöra vårt livsviktiga arbete med att bekämpa bröstcancer. Ett lätt sätt att göra skillnad!

30 september 2020

Tillsammans höjer vi rösten för brösten – se filmen!

27 september 2020

MISSA INTE MAMMOGRAFI TIDEN

Här kommer artikeln i DD från den 14 september där vi från BCF Dalarna uppmanar kvinnor att fortsätta gå på mammografi.

19 september 2020

Intervju med Professor Laszlo Tabár

Samtal med Tabár om hans arbete under 50 år med mammografi

06 september 2020

FÖRHANDSINFORMATION - Save the date!

Nästa år fyller Bröstcancerföreningen Dalarna 40 år.

03 september 2020

Vandringen kring Masesgården i Grytnäs

Här kommer några bilder från vandringen den 22/8 kring Masesgården i Grytnäs, Leksand.

03 september 2020

Sommarbrev

Sommar, sommar och sol…. Glad sommar alla fina och uthålliga medlemmar och följare!

03 juni 2020

Styrelsemöte - online

Vårt första styrelsemöte efter årsmötet hölls den 20 april. För första gången ägde mötet rum digitalt, vilket var spännande. Tack till alla styrelseledamöter för att ni deltog i online-mötet.

27 april 2020

Nytt material om trippelnegativ bröstcancer

Vi har fyllt på med fördjupad information om trippelnegativ bröstcancer här på webben. "Varje patient är unik och på det sättet är det unikt som varje patient kommer att svara på en specifik behandling", säger onkolog och docent Antonis Valachi, i en av våra två nya filmer. I den andra filmen träffar du Charlotta Lindgren, som framgångsrikt behandlats för trippelnegativ bröstcancer. Dessutom har vi tagit fram en broschyr, som du både kan beställa i vår webbshop och ladda ner direkt från webbplatsen.

Bröstcancerförbundets riktlinjer för coronaviruset

Vänligen klicka här för att läsa våra riktlinjer. Här hittar du även direktlänkar till relevant information från Folkhälsomyndigheten och Regionala cancercentrum i samverkan.

16 april 2020

Bröstcancer och coronavirus – vilka är riskerna?

Är vi en riskgrupp? Blir jag extra infektionskänslig av min hormonbehandling? Av min antikroppsbehandling? Kommer jag att få någon vård alls nu när allt handlar om covid-19?

Här kommer ditt månadsbrev för april 2020

08 april 2020

Glad Påsk

Önskar Glad Påsk från styrelsen!

08 april 2020

Årsmöteshandlingar

Verksamhetsberättelse 2019, Resultatrapport 2019, Balansrapport 2019, Budgetförslag 2020

10 mars 2020

Patienträttigheter

Fem viktiga rättigheter i vården för dig med bröstcancer

Presentation av vår förening

1,6 & 2,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa

Medlemsbrev 2020

Food Revolution Network

Dessa föreläsningar handlar om mat, näring och mycket om bröstcancer.

13 januari 2020

En God Jul och Ett Gott Nytt År 2020